Den inspirerande berättelse om två systrar som föddes tillsammans

Dessa två systrar har aldrig varit åtskilda för ett endaste ögonblick. De har spenderat de senaste 27 åren tillsammans och delar allting från mat till säng. Abby och Brittany Hensel är siamesiska tvillingar. De har en kropp, men två huvuden. Trots att deras chans att överleva sina första 24 timmar var mindre än en på tio miljoner så har de redan hunnit bli vuxna kvinnor som levt ett fullspäckat liv.

Då Abby och Brittany är två personer i en kropp och de kontrollerar varsin halva av kroppen så var deras största utmaning att lyckas koordinera kroppen tillsammans. Det krävde stor ansträngning att lära sig gå, rida häst, simma, dansa, klappa och så vidare. Men de kan göra dessa saker precis lika naturligt som varje enskild person kan. Utöver detta så har Abby och Brittany båda körkort och kan köra bil och motorcykel.

Men att koordinera rörelser var inte det svåraste i deras liv.

Eftersom de är en tvåhövdad person så var det inte enkelt för dessa ovanliga tvillingar att accepteras av andra. Särskilt då de var barn. Alla var inte beredda att låta sina barn kommunicera med dem, och det var många barn som var rädda för Abby och Brittany. Vid 6 års ålders bjöds de in av Oprah Winfrey och blev de mest kända siamesiska tvillingarna i Amerika. Därefter blev folk mer sympatiska. Flickorna började i skolan och de har inte haft några problem med andra barn. Nu har de lika många vänner som andra unga personer. Efter skolan så började de studera på universitet.

De har allt att tacka sin tur och några riktigt skickliga läkare.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12